yleisö konsertissa puhelimet videokuvaa tapahtumaa

Miksi yrityksen pitää mainostaa videoilla?

2000-luvun alussa videot olivat vain harvojen ja valittujen yritysten työkalu markkinoida ja luoda kasvua.
20 vuodessa asiat ovat kuitenkin muuttuneet ja videot ovat monelle yritykselle arkipäivää, varsinkin netissä.

Mistä videoiden yleistyminen sitten johtuu?
Yksinkertaisesti videon kysyntä ja tarjonta on kasvanut.

Yrityksen pitää näkyä siellä, missä heidän asiakkaansakin ovat.

Vielä 20 vuotta sitten ei ollut olemassa palveluita kuten YouTube, Facebook tai Instagram. Ihmiset lukivat lehtiä ja katsoivat TV-oppaasta, mikä leffa tulee illalla telkkarista. Elokuva katsottiin silloin kun se TVstä esitetiin tai se laitettiin nauhalle. Elokuvan aikana näytettiin myös videomainoksia, joita esitettiin mainoskatkoilla.

Tässä oli lyhyesti mainosvideot 20 vuotta ja 50 vuotta sitten.
Maailma on kuitenkin muuttunut.

2020-luvulla videot kulutetaan puhelimella. Varmasti osaat samaistua, kun kerron, että aamuni starttaa puhelimen nopealla tsekkauksella ja yleensä päivä myös loppuu samalla tavalla. Seuraavan kerran kun menet bussipysäkin ohi, niin katso mitä ihmiset takevät. Miten ihmiset käyttäyvät bussissa? Tai lentokoneessa? Puhelin on radio, lehti, tv ja postilaatikko. Se kulkee mukana, siellä on kaikki ja sitä käytetään paljon.

1. Videoita halutaan katsoa.

Videoita katsotaan valtavasti ja laadukkaalle videosisällölle on valtavasti kysyntää. On ennustettu, että video tulee olemaan 82% kaikesta kuluttajien internetliikenteestä vuoteen 2022 mennessä. Tämä on 15 kertaa suurempi kuin vuonna 2017. Suomalainen kuluttaa keskimäärin yli 6 tuntia videosisältöä netissä joka viikko. Verkkosivujen vierailijat tykkäävät katsoa videoita, joilloin yksittäisen verkkovierailun kesto kasvaa. Tämä on merkki hakukoneille, kuten Googlelle, että sivusi on laadukas ja sitä kannattaa tarjota hakutuloksissa enemmän.

2. Videot ovat pitkäikäisiä. 

Internet-videot ovat asiakkaiden nähtävillä vuosia. Oikein optimoituna ja oikealla alustalla, yrityksen videoita voidaan katsoa vuoden jokaisena päivänä ja jokaisena tuntina. YouTube on maailman toiseksi suurin hakukone ja se on sulautettu yhteen omistajansa Googlen ”päähaun” kanssa. Ei ole mitään järkeä pitää yrityksen videoita ”piilossa”, vaan ne kannattaa laittaa sinne missä suomalaiset aikaansa kuluttaa.

3. Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa – video kertoo enemmän kuin 25.000 sanaa joka sekunti!

Harva meistä jaksaa lukea pitkiä kirjoituksia. Monelle on paljon mukavampi tapa vastaanottaa informaatiota videon muodossa passiivisesti, kuin lukea aktiivisesti. Ja mitä nuorempi kohdeyleisösi on, niin sen nopeammin ja helpommin informaatio pitää pystyä tarjoamaan. Hyvän videon ei tarvitse olla pitkä, vaan se kertoo vain kaiken oleellisen.

Video on tehokkain tapa markkinoida tällä hetkellä.

Jos ajattelet asiaa asiakas tai kohdeyleisö mielessä, niin videoiden tulee olla osa markkinointiasi nyt ja tulevaisuudessa. Varsinkin jos yrityksesi tavoittelee kasvua. 

aleksi rinne studio valokuvauksessa ar films oy

Aleksi Rinne
11.03.2020

Yhteystiedot

  • +358 44 0280593
  • aleksi@ar-films.com
  • Tukholmankatu 1
    Turku, Suomi.